Wax (Αποτρίχωση με Κερί)

Θεραπείες

Αποτρίχωση με Κερί

Στο Solarium Halandri & Beauty προσφέρουμε αποτρίχωση προσώπου και σώματος με τις μεθόδους που εγγυώνται απαλό δέρμα χωρίς ερεθισμούς για εβδομάδες. Με κερί, το έμπειρο προσωπικό μας εφαρμόζει με απόλυτη προσοχή και φροντίδα την αποτρίχωση σε όλο το σώμα και το πρόσωπο καλύπτοντας κάθε σας ανάγκη γρήγορα και ανώδυνα.

Η αφαίρεση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας από το σώμα, το πρόσωπο και το μπικίνι είναι ένα θέμα που απασχολεί όλες τις γυναίκες και ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Αυτό μπορεί να γίνει με πολλές διαφορετικές μεθόδους, όπως το ξυράφι, το κερί, η χαλάουα, οι αποτριχωτικές κρέμες και οι μηχανές.

Όλες αυτές οι τεχνικές οδηγούν στην προσωρινή αφαίρεση της τρίχας. Αυτό που τις διαφοροποιεί όμως δεν είναι μόνο η διαδικασία, αλλά και η διάρκεια που προσφέρουν.

Η αποτρίχωση με κερί αποτελεί μια μέθοδο που χτυπάει το πρόβλημα στη ρίζα του. Κρατάει για περίπου 3-4 εβδομάδες και το δέρμα είναι απαλό και λείο. Δρα δηλαδή όπως η χαλάουα, η οποία είναι ένα φυσικό προϊόν από ζάχαρη και μέλι.

Αν λοιπόν ψάχνετε για μια μέθοδο αποτρίχωσης με μεγάλη διάρκεια που θα είναι οικονομική και δεν θα προκαλεί κοψίματα, το κερί είναι μια πολύ καλή λύση. Μπορεί να είναι λίγο επώδυνη, αλλά «μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος»! Εξάλλου, υπάρχουν ορισμένα μυστικά που μπορούν να κάνουν την διαδικασία πιο ανεκτή χωρίς να επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα. Θα τα δούμε αναλυτικότερα παρακάτω.

Χρησιμοποιήστε λοιπόν την αποτρίχωση με κερί τόσο στο σώμα (πόδια, χέρια, μασχάλες, πλάτη και κοιλιά), όσο και στο πρόσωπο ή το μπικίνι για να απαλλαγείτε από το συχνό και ενοχλητικό πρόβλημα της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας.

Όλα τα είδη κεριού εφαρμόζονται και αφαιρούνται με την ίδια περίπου διαδικασία. Τα βήματα είναι απλά, αλλά χρειάζεται προσοχή προκειμένου να μην υπάρχουν παρενέργειες όπως το έγκαυμα, ο ερεθισμός, η θυλακίτιδα ή κάποια μόλυνση.

Καλό θα είναι λοιπόν την προηγούμενη μέρα από την αποτρίχωση με κερί να έχετε κάνει απολέπιση στα σημεία όπου πρόκειται να αφαιρέσετε τις ανεπιθύμητες τρίχες. Έτσι θα απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα και θα αποφύγετε τις τρίχες που φυτρώνουν εσωτερικά.

Στη συνέχεια ενυδατώστε καλά την περιοχή για να παραμείνει απαλή και να μαλακώσουν οι τρίχες. Προσοχή όμως, την ημέρα της αποτρίχωσης μην εφαρμόσετε κρέμα διότι το κερί δεν θα κολλάει.

  • Αποτέλεσμα για 3-4 Εβδομάδες

  • Ανώδυνη Εφαρμογή

  • Χωρίς Παρενέργειες

  • Εφαρμογή και σε Μαυρισμένη Επιδερμίδα

Η διαδικασία είναι η εξής:

Εφαρμόζουμε το προϊόν με την φορά της τρίχας. Το πιέζουμε λίγο για να κολλήσει καλά, πάντα με κίνηση προς την φορά της τρίχας. Με το ένα χέρι τεντώνουμε καλά το δέρμα και τραβάμε την ταινία απότομα με μια κίνηση σε αντίθετη φορά από αυτήν που αναπτύσσεται η τρίχα.

Σε περίπτωση που δεν αφαιρεθούν όλες οι τρίχες με την πρώτη φορά, προχωράμε παραπέρα και επανέρχόμαστε αργότερα στο ίδιο σημείο. Έτσι θα αποφύγουμε τον ερεθισμό. Αν και μετά το δεύτερο τράβηγμα παραμείνουν διάσπαρτα 1-2 τρίχες, τις αφαιρούμε με το τσιμπιδάκι.

Αφού τελειώσουμε την αποτρίχωση με κερί, εφαρμόζουμε λίγο λάδι σώματος ή μια λιπαρή κρέμα για να αφαιρεθούν τα υπολείμματα κεριού και απλώνουμε μια ενυδατική – καταπραϋντική κρέμα.

 

Το ζεστό κερί αποτριχώνει την επιδερμίδα τραβώντας τις τρίχες από την ρίζα τους. Το αποτέλεσμα είναι απαλό δέρμα για περίπου 3-4 εβδομάδες και σιγά σιγά το διάστημα αυτό αυξάνεται, καθώς η τρίχα αποδυναμώνεται και βγαίνει πιο αργά.

Το προϊόν αυτό (κερί) ζεσταίνεται και λιώνει σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μυκροκυμάτων (και με ρολέτες). Στη συνέχεια εφαρμόζεται στο δέρμα με την βοήθεια μιας σπάτουλας προς την φορά που φυτρώνουν οι τρίχες. Από πάνω κολλάει η ειδική ταινία πάλι με κινήσεις προς την φορά που αναπτύσσεται η τριχοφυΐα.