Solarium

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΑΥΡΙΣΜΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΘΕΤΙΚΟΥΣ!

Όλοι γνωρίζουμε εκείνο το θετικό συναίσθημα της ευεξίας και της αισιοδοξίας, που φέρνουμε μαζί μας από τις καλοκαιρινές διακοπές.

Είμαστε πιο χαλαροί, δείχνουμε περισσότερο όμορφοι και υγιείς με αθλητική εμφάνιση, καθώς εκπέμπουμε γοητεία από την ευεργετική επιρροή του ηλίου πάνω στο δέρμα μας.

Μπορούμε άραγε, να διατηρήσουμε αυτή την θαυμάσια εσωτερική και εξωτερική επίδραση, χωρίς να μας την αφαιρέσει ο χειμώνας;

Η απάντηση είναι: ΝΑΙ!

Ο τρόπος είναι: SOLARIUM

Megasun Space 2000
                           

Εrgoline 500                          

Μegasun 4000

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Συνοπτικά τα πλεονεκτήματα του Solarium είναι:

 • Συναισθηματική και σωματική ευεξία
 • Όμορφη και αθλητική εμφάνιση
 • Περιποιημένο δέρμα
 • Κάλυψη περιττών κιλών
 • Ενίσχυση της βιταμίνης D & D3 οι οποίες είναι ιδιαίτερα σημαντικές χάρη στις ευεργετικές  δράσεις τους στα οστά, στην καλή λειτουργία της  καρδιάς, στο αίμα και εν γένει στα ανθρώπινα  κύτταρα και οργανισμό
 • Προκαλεί μείωση Μυαλγιών και Ρευματικών προβλημάτων
 • Έχει θετικές επιπτώσεις στην θεραπεία κατά της Οστεοπόρωσης
 • Έχει θετική επίδραση στον Μεταβολισμό, την Αρτηριακή Πίεση και το επίπεδο της Χοληστερόλης.
 • Φυσικό και διαρκές μαύρισμα, χωρίς συχνό μακιγιάζ
 • Προστασία από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου UVA & UVB
 • Καταπολέμηση του άγχους,  βελτίωση της  ψυχικής και νοητικής υγείας (εφόσον βοηθά στην έκκριση σεροτονίνης και ενδορφινών).
 • Αυτοπεποίθηση, θετική ενέργεια και  αισιοδοξία όλο τον χρόνο
 • Θεραπεία δερματικών παθήσεων (ψωρίαση, λεύκη)

* Οι δερματολόγοι συστήνουν Solarium συχνά για ασθένειες όπως λεύκη και ψωρίαση.

Οι επιστήμονες θεωρούν πως οι ακτίνες του ηλίου διεγείρουν κατά πολύ την παραγωγή βιταμίνης D στον οργανισμό, η οποία με τη σειρά της διεγείρει την παραγωγή τεστοστερόνης.
Η ακτινοβολία U.V,  λέγεται ότι αυξάνει κατά 120% τα επίπεδα της συγκεκριμένης ορμόνης, η οποία παίζει ρόλο-κλειδί στη σεξουαλική επιθυμία των αντρών.

Με το Solarium είμαστε ανεξάρτητοι από τις καιρικές συνθήκες!
Κάθε στιγμή του ελεύθερου χρόνου μου είναι ώρα για μαύρισμα.
Μπορούμε άνετα να κλείσουμε ραντεβού για μαύρισμα κατά τη διάρκεια της ημέρας!
Στο μεσημεριανό διάλειμμα, μετά το τέλος της δουλειάς, το Σαββατοκύριακο.
Άψογο μαύρισμα, όπως και όταν εσείς θέλετε!

Μαύρισμα και υγεία:
Κάθε καλοκαίρι βομβαρδιζόμαστε από δελτία ηλιοθεραπείας τα οποία μας προτρέπουν να έχουμε όσο το δυνατόν μικρότερη έκθεση στις ηλιακές ακτίνες και παράλληλα να χρησιμοποιούμε αντηλιακά με υψηλούς δείκτες προστασίας.

Σε συνδυασμό κυρίως με τη ραγδαία ελάττωση του ατμοσφαιρικού όζοντος των τελευταίων χρόνων, η παρατεταμένη αυτή έκθεση στον ήλιο είναι βεβαιωμένο ότι εγκυμονεί κινδύνους και μάλιστα σοβαρούς.

Ο ήλιος εκπέμπει ένα μεγάλο φάσμα ορατών και αόρατων ακτινών, τις UVA, τις UVB και τις UVC.
Οι UVA προκαλούν το μαύρισμα και ότι έπεται αυτού (γήρανση του δέρματος) ενώ είναι σε θέση να έχουν άλλοτε ευεργετικές και άλλοτε βλαπτικές επιδράσεις, οι οποίες οφείλονται στη χρονική διάρκεια της έκθεσης στον ήλιο.
Οι UVB απορροφώνται από τα κοινά τζάμια, είναι υπεύθυνες για τη σύνθεση της βιταμίνης D.
Τέλος οι UVC, δεν φτάνουν στην επιφάνεια της γης, αφού η ατμόσφαιρα απορροφά το 99% αυτών και δεν φτάνουν σε μας.  Οι κίνδυνοι από την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο είναι πολλοί, όπως σοβαρά ή λιγότερο σοβαρά εγκαύματα, ηλίαση και θερμοπληξία, πρόωρη γήρανση του δέρματος, παρακαρκινικές δερματοπάθειες καρκίνο του δέρματος και φωτοδερματίτιδες (παρατηρούνται σε υπό φαρμακευτική παρακολούθηση άτομα που εκτίθενται στον ήλιο).
Επίσης τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και πολύ ανοιχτόχρωμο δέρμα ή με εκτεταμένη λεύκη πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά. Βέβαια εκτός από τους γνωστούς πλέον τεχνητούς τρόπους προστασίας, υπάρχουν και οι φυσικοί, όπως αυτός της μελανίνης.

Η φυσική ασπίδα αυτή, παράγεται από τα μελανοκύτταρα και εναποτίθεται στο δέρμα απορροφώντας τις ακτίνες UVB.

 Η επιδερμίδα των μελαχρινών παράγει μεγάλες ποσότητες μελανίνης γι’ αυτό και μαυρίζουν πιο σύντομα σε αντίθεση με τους ξανθούς οι οποίοι συνήθως καίγονται ή αργούν αρκετά να αποκτήσουν το πολυπόθητο μαύρισμα.

 Τι μας συμβαίνει κατά το μαύρισμα:

Στην ουσία υπάρχουν δύο ειδών μαυρίσματα. Στην επιφάνεια του δέρματος, ακριβώς κάτω από τον κερατοειδή, βρίσκονται οι ονομαζόμενοι κόκκοι μαυρίσματος. Σ’ αυτούς τους κόκκους αντανακλάται η μακρού κύματος υπεριώδης ακτινοβολία (UVA), όπως εκπέμπεται από τον ήλιο ή τα solarium.

Και τότε συμβαίνουν διάφορα:
Γίνεται ένα απευθείας μαύρισμα σε γκρι-καφέ χρώμα, το οποίο μετά από μια μέρα εξαφανίζεται.Δημιουργείται μία χρωστική ουσία κόκκινου-καφέ χρώματος. Αυτό το μαύρισμα είναι και το πραγματικό, που παραμένει για εβδομάδες και μήνες ανάλογα με τον τύπο του δέρματος.
Στην συνέχεια, ενώ ο ήλιος μαυρίζει τους κόκκους μαυρίσματος που ήδη υπάρχουν, όπως προηγουμένως περιγράψαμε, ξεκινάει παράλληλα μια δεύτερη διαδικασία:

Η ακτινοβολία UVA φτάνει στο βαθύτερα ευρισκόμενο στρώμα και χτυπάει πάνω στις κυψέλες μαυρίσματος. Αυτές ενεργοποιούνται για να δημιουργήσουν νέους κόκκους μαυρίσματος. Οι νέοι κόκκοι μαυρίσματος ανεβαίνουν τώρα σιγά-σιγά προς τα επάνω και μπορούν να μαυρίσουν σε μερικές μέρες. Έτσι το μαύρισμα εμβαθύνεται.

Τι χρειάζεται να γνωρίζετε για τις συνεδρίες Solarium:

 • Προστασία των ματιών:

Θα πρέπει να προστατεύουμε τα μάτια κατά την ακτινοβολία UVA, κλείνοντας τα μάτια ή ακόμη καλύτερα, σκεπάζοντας τα με προστατευτικά γυαλιά.

 • Μέγιστη διάρκεια έκθεσης σε ένα μοντέρνο solarium:

Αρχικά μπορούμε να ξεκινήσουμε από τα 12 λεπτά και να φτάσουμε μέχρι τα 28 λεπτά, τα οποία είναι απόλυτα επαρκή για ένα καλό μαύρισμα. Η συνέχεια εξαρτάται από την ακτινοβολία UVA και UVB που εκπέμπουν τα μηχανήματα.

 • Πόσες επισκέψεις χρειάζονται στο solarium για ένα βαθύ μαύρισμα:

Εδώ θα πρέπει να γίνει διάκριση σύμφωνα με τον τύπο του δέρματος. Διότι ένας ιδιαίτερα ανοιχτόχρωμος τύπος δε θα μπορέσει ν’ αποκτήσει ποτέ το μαύρισμα ενός σκουρόχρωμου μεσογειακού τύπου.

Οπότε:

Για τον τύπο δέρματος 1 & 2: 10 έως 12 εκθέσεις μέχρι να κάνει ένα φανερό και διαρκές μαύρισμα.
Για τον τύπο δέρματος 3 & 4: 2 έως 7 εκθέσεις μέχρι να κάνει ένα φανερό και διαρκές μαύρισμα.
Σαν βασικός κανόνας ισχύει ότι πρέπει οπωσδήποτε ν’ αποφεύγονται τα εγκαύματα.

Στους πολύ ευαίσθητους τύπους (1), καλύτερα να μη συμβαίνουν καθόλου.

 • Δεν φοράμε κοσμήματα:

Για δύο λόγους:
Ο πρώτος λόγος είναι η αποφυγή λευκών γραμμών.
Ο δεύτερος είναι ότι υπάρχει η πιθανότητα, σε συνδυασμό με τον ιδρώτα που θα δημιουργηθεί και το είδος του υλικού του κοσμήματος, να σχηματιστούν ερεθισμοί στο δέρμα.

 • Τι θα έπρεπε να προσέξουμε πριν την πρώτη επίσκεψη:

Την πρώτη φορά θα έπρεπε να συμπεριφερθείτε όπως όταν θα βρισκόμασταν στην φυσική ηλιακή ακτινοβολία και στις επόμενες ηλιοθεραπείες:
Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε αποσμητικά, αρώματα ή καλλυντικά, διότι μπορεί να προκαλέσουν πανάδες ή εξανθήματα στο δέρμα.  Επίσης ν’ αποφεύγεται και η χρήση καλλυντικών προστασίας κατά του φωτός.  Κατά την χρήση φαρμάκων θα έπρεπε να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες χρήσης ή να ρωτήσετε το γιατρό σας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Όταν ο γιατρός έχει απαγορεύσει την ηλιοθεραπεία στον φυσικό ήλιο, ΔΕΝ μπορούμε να επισκεφθούμε ένα solarium! Διότι το solarium και ο φυσικός ήλιος έχουν σχετικά μεγάλη ομοιότητα. Μια ακριβής απάντηση στο ερώτημα αυτό, μπορεί να σας δώσει μόνον ο γιατρός σας, στον οποίο θα πρέπει ν’ απευθυνθείτε σε περίπτωση που έχει κάποιες αμφιβολίες.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:

 1. Μαυρίζει το solarium το ίδιο με τον κανονικό ήλιο;

Στην ουσία ναι. Ένα μοντέρνο solarium εκπέμπει όμως πολύ λιγότερο UVB και UVA.
Δηλαδή μαυρίζει κανείς γρηγορότερα, χωρίς να υφίσταται ο κίνδυνος του εγκαύματος.

 1. Μαυρίζουν περισσότερο οι φακίδες ή άλλου είδους δερματικοί λεκέδες στις πρώτες ακτινοβολίες;

Ναι, μαυρίζουν περισσότερο από κάθε άλλο τμήμα του δέρματος, που δεν δέχτηκε ακτινοβολία και σ’ αυτούς ενεργοποιείται άμεσα το γκρίζο-καστανό μαύρισμα, αφού το υπόλοιπο δέρμα χρειάζεται μερικές ημέρες για να ενεργοποιήσει τα μελανοκύτταρα. Μετά από 24 ώρες υποχωρεί πάλι αυτή η διαδικασία.

 1. Πώς μπορώ να προετοιμαστώ καλύτερα για διακοπές;

To μαύρισμα στο solarium αποτελεί την ιδανικότερη προετοιμασία για διακοπές. Πάντα είναι καλύτερα, όταν έχουμε προηγουμένως μαυρίσει λιγάκι από το “σπίτι” μας, προκειμένου να εκτεθούμε με κάπως λευκή επιδερμίδα αμέσως στο δυνατό ήλιο.  Αυτό θα σας το βεβαιώσει και ο δερματολόγος σας. Επίσης, κάνουμε τα πρώτα μας μπάνια με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

 1. Είναι το μαύρισμα με το Solarium φυσικό;

Το μαύρισμα με το solarium είναι φυσικό μαύρισμα, όπως αυτό του φυσικού ήλιου.
Συμβαίνουν ακριβώς οι ίδιες βιολογικές διαδικασίες.

 1. Μπορώ να ξεκουραστώ με το Solarium;

Μια επίσκεψη στο solarium χαλαρώνει. Κατά τη διάρκεια του τεχνητού μαυρίσματος μπορεί κανείς να ξεφύγει και να αποβάλλει το άγχος της ημέρας.
Μετά από μια τέτοια χαλάρωση είμαστε πάλι σε φόρμα και σε ετοιμότητα.

 1. Μπορείς με το Solarium να διατηρείς περισσότερο το μαύρισμα που αποκτάς στις διακοπές;

Ναι, αυτό μπορεί βεβαιότατα να γίνει!  Μετά τις διακοπές βοηθάει το solarium στη διατήρηση και συντήρηση του μαυρίσματος που αποκτήσατε για περισσότερο χρονικό διάστημα.

 1. Αληθεύει το γεγονός, ότι σήμερα τα Solarium είναι πιο επικίνδυνα από την ηλιοθεραπεία στη φύση;

Όχι, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο: Ο ήλιος είναι επικίνδυνος, όταν δεν τον “χρησιμοποιούμε” ευσυνείδητα. Κατά τα άλλα είναι κάτι το θετικό.
Τα solarium είναι πιο εύκολα στη χρήση από τον ήλιο.

Prof. Wiskemann, Αμβούργο:  Το ρίσκο του να κάθεται κανείς σ’ ένα μοντέρνο “κρεβάτι ήλιου” ή κάτω από ένα μηχάνημα “γρήγορου μαυρίσματος” μπορεί να ρυθμιστεί πολύ καλύτερα από μια ηλιοθεραπεία στην ύπαιθρο, διότι τότε μπορεί κανείς να ρυθμίσει ακριβώς τη δόση της ακτινοβολίας.

 1. Πώς αυξάνεται η αποδοτικότητα;

Μετά από μία επίσκεψη στο solarium παρουσιάζει κανείς μεγαλύτερη αποδοτικότητα. Διότι με το τεχνητό μαύρισμα, ακόμη και με μία χαμηλή δόση UVB σταθεροποιεί τη βιταμίνη D στον οργανισμό μας και τον παρακινεί.

 1. Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την χειμερινή μελαγχολία με το solarium;

Η θετική ενέργεια των solarium, η οποία παρακολουθείται, ξεκινάει από την ακτινοβολία, η οποία μέσω του δέρματος απορροφάται απ’ τον οργανισμό κι ενεργοποιεί γενικά μία αναζωογόνηση και μία διέγερση. Επιπλέον συμπαραστέκεται στην διάθεση και η καλύτερη και φρεσκότερη εξωτερική εμφάνιση.

 1. Έχω λειχήνες σε ελαφριά μορφή μπορώ να προσδοκώ καλυτέρευση της δερματικής εικόνας με το solarium;

Σε μερικές περιπτώσεις γίνεται λόγος για μια καλυτέρευση (όπως το καλοκαίρι).
Υπάρχουν όμως εμφανείς διαφορές.

Υπόδειξη: Η θεραπεία πρέπει να γίνεται από γιατρό!

 1. Όταν μετά το χειμώνα εκτεθώ και πάλι στον ήλιο, μερικές φορές έχω φαγούρα στο δέρμα και κοκκινίλες, μπορεί αυτό να συμβεί σ’ ένα solarium;

Ναι, διότι γίνεται λόγος για μία υπερευαισθησία του δέρματος στην δυνατή ένταση UVA και φωτός. Με τη συνήθεια εξαφανίζεται αυτή η υπερευαισθησία. Εμφανίζεται μετά την 2η ή 3η έκθεση στον ήλιο κι εξαφανίζεται περίπου μετά την 6η ακτινοβολία. Ακόμη και γαλακτώματα που περιέχονται στα προϊόντα προστασίας, μπορούν να προκαλέσουν υπό την επήρεια ηλιακής ακτινοβολίας, τέτοια αντίδραση. Εδώ, το προ-μαύρισμα χωρίς προϊόντα προστασίας, είναι συχνά μια καλή βοήθεια.

Ρωτήστε το γιατρό σας.

 1. Το καλοκαίρι κάτω από τον φυσικό ήλιο “αγριεύει” το δέρμα του προσώπου.

Πού οφείλεται αυτό;

Λόγω της ακτινοβολίας UVB του ήλιου, μπορεί να διπλασιαστεί η κερατοειδής επιφάνεια (τα νεκρά κύτταρα του δέρματος). Η κερατοειδής επιφάνεια χαρακτηρίζεται σαν «ρόζοι του φωτός». Αυτό σημαίνει μάλλον ένα «αγρίεμα» του δέρματος. Στον φυσικό ήλιο μπορούμε να μειώσουμε αυτή την αντίδραση μ’ ένα προϊόν προστασίας. Σ’ ένα solarium θα έπρεπε να προτιμηθούν οι λαμπτήρες με μικρή ακτινοβολία UVA ή UVB που μπορεί σχεδόν να μετρηθεί, εάν δίνει κανείς βάση στο «λεπτό» δέρμα.

 1. Γιατί μαυρίζουμε τόσο δύσκολα σε διάφορα σημεία του δέρματος και ιδιαίτερα στο πρόσωπο;

Στο εσωτερικό μέρος των χεριών και των ποδιών, υπάρχουν πολύ λιγότερες κυψέλες μαυρίσματος απ’ ότι στο υπόλοιπο δέρμα. Στο πρόσωπο, όπου μαυρίζουμε πολύ δύσκολα, έχουμε πιο παχύ στρώμα κερατοειδή. Το κερατοειδές αυτό στρώμα παίζει το ρόλο της προστασίας κατά της UVB, αφού το πρόσωπο είναι εκτεθειμένο όλο το χρόνο στον ήλιο. Συγχρόνως όμως μετριάζεται και το UVA.

 1. Επιτρέπεται η χρήση solarium κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης;

Εάν επιτρέπεται να εκτίθεστε στον φυσικό ήλιο, μπορείτε και στο solarium. Ανάλογα με το στάδιο της εγκυμοσύνης, θα έπρεπε να αποφεύγεται η μεγαλύτερη έκθεση στην ακτινοβολία.

 1. Μπορεί κανείς να εκτεθεί την ίδια μέρα σε solarium και στον ήλιο;

Όχι, δεν συνιστάται κάτι τέτοιο, αφού θα μπορούσε να συσσωρευτεί πάρα πολύ μεγάλη δόση ακτινοβολίας, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να πάθει κανείς εγκαύματα.

 1. Πότε συμφέρει περισσότερο το μαύρισμα πρωί, μεσημέρι ή βράδυ;

Η αντίδραση είναι εντελώς διαφορετική και πρέπει να δοκιμαστεί. Άλλοι το αισθάνονται χαλαρωτικό το πρωί και αναζωογονητικό το βράδυ και άλλοι αντίθετα.

 1. Το μαύρισμα του προσώπου και ολόκληρου του σώματος έχουν το ίδιο βάθος στο μαύρισμα του δέρματος;

Φυσικά, ναι. Όμως, το βάθος του μαυρίσματος στο δέρμα εξαρτάται από την ένταση της συσκευής μαυρίσματος και τον συνολικό χρόνο μαυρίσματος αυτό σημαίνει ότι σ’ ένα μηχάνημα μαυρίσματος προσώπου με χαμηλή απόδοση πρέπει να εκτεθώ περισσότερο ή συχνότερα στην ακτινοβολία απ’ ότι π.χ. σ’ ένα μηχάνημα υψηλής απόδοσης μαυρίσματος στο σώμα.

 1. Θα πρέπει να βρισκόμαστε σε πλήρη ακινησία κατά την ηλιοθεραπεία;

Όχι, αυτό δεν αποτελεί προτέρημα. Για ομοιόμορφο μαύρισμα θα πρέπει το αίμα να κυκλοφορεί, ώστε να φτάσει μέχρι την ανώτερη επιφάνεια της επιδερμίδας. Διότι κατά το μαύρισμα είναι απαραίτητο το οξυγόνο. Εκεί που δεν φθάνει το οξυγόνο, δεν μαυρίζουμε πολύ.

 1. Πώς μπορούμε να εξηγήσουμε το κοκκίνισμα που προκαλείται στο δέρμα από το solarium;

Το κοκκίνισμα δεν προέρχεται μόνο από την ακτινοβολία UVB, αλλά γενικά προκαλείται από τη θερμότητα. Το κοκκίνισμα της επιδερμίδας από τους λαμπτήρες UVA ή από φως και υπεριώδη ακτινοβολία είναι όμως αθώο, αφού δεν υπερβαίνει το όριο του πόνου.
Γίνεται άμεσα ορατό και εξαφανίζεται συνήθως μετά από 30 λεπτά.
Σε περίπτωση εγκαυμάτων θα ήταν διαφορετικά. Εδώ το κοκκίνισμα αρχίζει να σχηματίζεται 2 ώρες αργότερα και σταματάει σιγά – σιγά, περίπου μετά από 24 ώρες. Ποιο συχνά άνθρωποι με ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, παρουσιάζουν περίπου 6- 12 ώρες μετά την έκθεση τους σε ακτινοβολία UVA έναν ελαφρύ ροζ χρωματισμό, μερικές φορές σε συνδυασμό μ’ ένα αίσθημα θερμότητας.
Αυτό δεν είναι έγκαυμα, όπως θα μπορούσε να παρουσιαστεί με ακτινοβολία UVB, αλλά ένα κοκκίνισμα χωρίς «ρόζους» φωτός, οι οποίοι συμβαδίζουν παράλληλα με την ενεργοποίηση του μαυρίσματος και φεύγει ως επί το πλείστον, μετά από 24 ώρες.

 1. Πώς δημιουργείται η θερμότητα κάτω από το solarium;

Στο solarium δημιουργείται η υπερέχουσα θερμοκρασία μέσω της ακτινοβολίας UVA, η οποία εισχωρεί στην επιδερμίδα, διότι η υπεριώδης ακτινοβολία δεν εμφανίζεται προς τα έξω.
Κάτω από τον ήλιο χωρίς σκίαστρο, η υπεριώδης ακτινοβολία, εκπέμπει θερμότητα.

 1. Επηρεάζεται το μαύρισμα από την θερμοκρασία;

Η πολύ υψηλή θερμοκρασία του δέρματος καθυστερεί ή εμποδίζει το μαύρισμα. Το ψυχρό δέρμα μαυρίζει περισσότερο. Γι’ αυτό συνιστάται καλός αερισμός του χώρου ή επιπλέον ανεμιστήρες, και να φροντίζει κανείς για επαρκή ψύξη του δέρματος.

 1. Πόσο κρατάει ένα μαύρισμα;

Η διάρκεια του μαυρίσματος εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος γι’ αυτό και μπορεί να διατηρηθεί από 1 έως 8 εβδομάδες.

Κρέμα για το solarium

Χρησιμοποιώ κρέμα για το solarium για να έχω καλύτερα αποτελέσματα και έτσι το δέρμα μου δείχνει πιο λαμπερό και υγιές!!!

Επίσης :
* Το υγρό δέρμα μαυρίζει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά, με αποτέλεσμα το καλύτερο μαύρισμα σε λιγότερες επισκέψεις.

* Το ενυδατωμένο δέρμα απορροφά εύκολα το υπεριώδες φως, ενώ το ξηρό δέρμα αντανακλά.

* Ενεργά συστατικά συμπληρώνουν τα κύτταρα του δέρματος σας με τις ίδιες πρωτεΐνες που ενισχύουν φυσικά τη διαδικασία μαυρίσματος.

* Η ειδική κρέμα μαυρίσματος τροφοδοτεί το δέρμα με θρεπτικά συστατικά απαραίτητα για ένα μαύρισμα, διατηρώντας παράλληλα το δέρμα σας ενυδατωμένο και υγιές.

* Η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία μπορεί να αφυδατώσει το δέρμα σας και η ειδική κρέμα μαυρίσματος βοηθά στο να αναπληρώσει την υγρασία που χάνεται κατά τη διάρκεια της συνεδρίας μαυρίσματος σας.

Καλή επιτυχία!

Comments are closed.